Facebook, G+


Futómű állítása 3D-ben

 

Mikor van szükség futóműállításra?

 

Évente egyszer, vagy az alábbi esetek előfordulásakor érdemes ellenőriztetni, és ha szükséges beállíttatni a gépjármű futóművét:

 • új gumiabroncsok felszerelése
 • kopogó hang hallható a futómű felől
 • kormányrázás
 • a kormánykerék nem tér vissza egyenes állapotba a kanyarodás befejezésével
 • gumiabroncsok rendellenes kopása
 • egyenes úton való haladáskor a kormánykerék ferdén áll
 • egyenes úton való haladáskor a gépjármű valamelyik irányba elhúz
 • kanyarodásnál búgó hang hallható a kerekek felől
 • valamely futómű vagy kormánymű alkatrész cseréje történt
 • nagy erőhatás érte a kereket (pl.: nagyobb sebességgel kátyúba-, járdaszegélyre hajtásnál)


Fontos tudnivaló: A pontosan beállított futómű, nem csak a biztonságos közlekedés egyik alapfeltétele, hanem a pénztárcánkat is kíméli, hiszen a nem megfelelő beállításokkal már változik a fékút, egyenes futás, kanyarstabilitás, ami akár balesethez is vezethet és fokozott igénybevételnek, terhelésnek teheti ki a futómű alkatrészeit és a gumiabroncsokat, amelyek a cseréje hamarabb esedékessé válhat.

 

A futóműállítás menete:

 

 1. Előzetes bejelentkezés személyesen, telefonon vagy Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.-ben.
 2. Futómű-ellenőrzés - megemeljük a gépjárművet és ellenőrizzük a futómű alkatrészeit (ilyenkor átvizsgáljuk az autó egyéb alkatrészeit is a megemelést kihasználva) - ugyanis csak a kifogástalan állapotban lévő futóművet szabad beállítani.
  Amennyiben kollégánk valamilyen rendellenességet tapasztal, a futómű ellenőrzés folyamán, akkor tájékoztatjuk Önt a feltárt hibáról és kérésre árajánlatot adunk a szükséges alkatrészekről és annak cseréjéről. Ebben az esetben, a futómű-ellenőrzés díjtalan.
 3. Futóműállítás - ha munkatársunk az ellenőrzés során mindent rendben talált, akkor rászereljük a futóműállító berendezés technikai alkatrészeit az autóra. Beállítjuk a gyártó által előírt geometriai értékeket. A bemérés előtti és az állítás utáni értékekről kinyomtatott bizonylatot adunk ügyfelünknek és cégünk is archiválja.

  Ha már a futóműállító gépre kapcsoltuk a járművet és a mérés alapján a geometriai értékek megegyeznek a gyártó által meghatározott értékekkel, a futóműállítás szükségtelen. Ilyenkor nem az állítás díját kell kifizetni, hanem csak a műszeres ellenőrzést melynek díja bruttó: 3.000,- Ft személyautónál, kisteherautónál és kisbusznál is egyaránt.

 

Futóműállítás díja:futómű állítás

 személygépjármű, kisteher, kisbusz futóműállítás:

 • első: 7.000,- Ft
 • első + hátsó: 10.500,- Ft

 

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.

 

 

 

3D Futóműállító berendezés

 

futómű állítás

JohnBean Arago típusú futóműállító berendezés

 

Az autójavító szervizekben általánosan használt futómű-beállító műszerek 94-96%-os pontosságúak. Az általunk használt 3D-s, kamerás futóműállító, ellenőrző rendszer pontossága 98%. A berendezés néhány perc alatt nagy pontosságú és komplett mérést biztosít vizuális megjelenítéssel a jelenlegi és optimális beállítások meghatározása mellett. A Digismart technológiának köszönhetően a kamerák automatikusan a tükrökre fókuszálnak ezzel biztosítva a teljes szinkronizációt az emelő és a kamerák között. A mérés során és beállításkor egyszerű, könnyen értelmezhető grafikák segítik a kezelőt. A négypontos felfogatót 11" és 22" közötti keréktárcsákra szerelhető fel. A beállítást követően mentésre és nyomtatásra kerülnek a beállított értékek. Utóbbit a munka végeztével Ön megkapja.

 

 

Hasznos tudnivaló: A járda szélére való parkolásnál, vagy magasabb szegélyen való közlekedésnél ne tekerjük a kormánykereket teljes végállásig, mert ez is deformációt okozhat.

A jobb felhasználói élmény érdekében a weboldalon cookie-kat használunk.